Seat heeft de CO2-uitstoot van de Altea en Altea XL Stationwagon Business Lines verminderd. Daardoor blijven deze uitvoeringen behouden voor het tarief van 20 procent bijtelling. 

Seat heeft, na de Ibiza Businessline, ook de zakelijke uitvoeringen van de Altea aangepakt. Dat zijn de Altea 1.6 TDI Ecomotive Business Line van 105 pk en eenzelfde versie van de Altea XL Stationwagon. Door onder meer gewichtsbesparing is de CO2-uitstoot gedaald van 114 naar 111 gr/km, precies genoeg om in de categorie van 20 procent bijtelling te blijven vallen. 

Bij de Business Line-uitvoeringen gaat Seat uit van het Style-uitrustingsniveau maar voegt daaraan toe een RNS 325-radio/navigatiesysteem, regen- en lichtsensoren, evenals parkeersensoren achter. Het Business Line-pakket vertegenwoordigt een waarde van 1.800 euro maar toch zijn de Altea Business Lines slechts 300 euro duurder dan de Altea Style. 

Daarmee komt de vanafprijs van de Altea Business Line op 25.500 euro. De prijzen van de Altea XL Stationwagon Business Line beginnen bij 26.250 euro. De twee modellen zijn per direct leverbaar bij de Seat-dealers.