Cadillac maakt de Amerikanen op de autoshow van Detroit weer trots. De ELR laat vooruitstrevend Amerikaans autodesign samensmelten met vooruitstrevende Amerikaanse aandrijftechniek.

Ze zijn niet weg te slaan op de Cadillac-stand in Detroit. De fotografen van de Amerikaanse media duiken massaal op de ELR. Deze fraaie, futuristisch ogende coupé heeft een elektrische aandrijflijn met range-extender (een brandstofmotor die als generator dient), net zoals de Opel Ampera maar dan met meer vermogen.

De ELR is werkelijkheid geworden. Het ontwerp is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de conceptcar die aan deze auto vooraf ging. De coupé is zeer herkenbaar als Cadillac en heeft een opvallend design. Dit wordt een echte ‘koppendraaier’, vooral als de auto dan ook nog eens geheel elektrisch en geruisloos voorbij zoeft. De verstopte deurgrepen, de bijzondere led-koplampen, de dichte grille: de ELR lijkt wel een conceptcar.

Bij een bijzonder ontwerp hoort bijzondere techniek. De Cadillac heeft dezelfde aandrijflijn als de Opel Ampera maar dan met meer vermogen. De elektromotor produceert 207 pk vermogen en 400 Nm koppel en kan 56 kilometer op alleen elektriciteit rijden. De totale actieradius is 480 kilometer, als de 1.4-benzinemotor meehelpt om de accu’s op te laden. Prestatie-, verbruiks- en CO2-cijfers zijn nog niet bekend maar dat kan de pret hier in Detroit echt niet meer bederven.