McLaren is de vorig jaar onthulde supercar P1 uitvoerig aan het testen. De auto, met allerhande techniek uit de Formule 1, zou al klaar zijn om in maart officieel te presenteren en eind dit jaar in de verkoop te gaan. 

Afgelopen najaar verraste McLaren het publiek van de autoshow in Parijs met de P1 supercar. Het Britse merk laat weten dat de verdere ontwikkeling op schema ligt en geeft bij die gelegenheid ook enkele testfoto's vrij. De P1 is nog gecamoufleerd, op een mooie manier trouwens: de witte lijnen geven circuits weer waar McLaren in de motorsport grote successen heeft behaald. 

Tegen het Britse tijdschrift AutoExpress bevestigde McLaren Automotive dat de productieversie van de P1 al klaar zal zijn om begin maart te worden onthuld op de autosalon van Genève. Eind dit jaar start de verkoop. Totdat de productie begint laat een team testcoureurs '24/7' de supercar alle hoeken zien van wegen en circuits wereldwijd.

McLaren P1 testmodel

Weliswaar is de P1 ontworpen met de meest geavanceerde software en F1-simulatieprogramma's, de optimale aerodynamica en rij-eigenschappen moeten zich ook kunnen bewijzen tijdens extreme omstandigheden. In deze fase werkt McLaren samen met z'n toeleveranciers om onderdelen en andere benodigdheden, van remsystemen tot koelvloeistof, op maat te kunnen laten maken. 

Over de technische specificaties houdt McLaren de lippen nog stijf op elkaar. De hoge aantal paardenkrachten die bij de onthulling de ronde deden ('drie nullen') gaan er vast niet komen, de meeste schattingen komen nu uit op ruim 700 pk. Die zouden voortkomen uit een 3,8 liter V8-motor met twinturbo en eventueel nog een elektromotor. Ook de eerste prijzen circuleren al (omgerekend rond de negen ton exclusief belastingen) maar worden nog niet bevestigd. Kunnen we nog even door sparen.