Het Nederlandse supercar-merk Vencer start met zijn eerste model Sarthe een Europese tour. Na de onthulling onlangs in Monaco volgt in september een presentatie in Londen.

Spyker, Donkervoort… Dan heb je het wel zo’n beetje gehad met de Nederlandse automerken. Sinds kort kunnen we Vencer aan dit korte rijtje toevoegen. Het eerste model van dit nieuwe merk heet Sarthe en werd onlangs in Monaco onthuld. Vencer gaat zijn supercar nu op verschillende evenementen laten zien. Salon Prive in Londen is de volgende stop.

De Vencer Sarthe is een met de hand gebouwd sportauto. Het chassis bestaat uit een mix van verschillende materialen, waaronder ultrasterk staal. Volgens Vencer zorgt dat voor een lichte en stijve auto. De verdeling van de 1.390 kilo’s is bijna ideaal, met 45 procent voor en 55 procent achter. De body is gemaakt van koolstofvezel.

De V8-motor, die afkomstig is van General Motors, ligt achterin en produceert 510 pk. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Ingewikkelde rij-systemen ontbreken, alleen ESP en ABS zijn aanwezig om in te grijpen als het mis dreigt te gaan. De Sarthe is verder geen spartaanse auto, zo zijn airconditioning met climate control, een multimediasysteem en een alarm standaard aanwezig op de supercar.

Vencer is gevestigd is Vriezenveen, dat onder de rook van Almelo ligt. Daar worden de auto's in een ‘zeer gelimiteerde oplage’ met de hand gebouwd.