Voor het eerst zal Spyker een 'compacte' sportcoupé gaan bouwen die voor een groter publiek bereikbaar wordt. Het merk heeft de eerste foto van de voorafgaande conceptcar, de B6 Venator, nu vrijgegeven.

Morgen op de autoshow in Genève presenteert het Nederlandse automerk Spyker een nieuwe conceptcar. Vanmorgen is een foto, helaas nog in klein formaat, vrijgegeven van deze B6 Venator Concept. Ook heeft CEO Victor Muller meer over de auto verteld in een interview met de Wall Street Journal

Zo vertelt hij dat de B6 het formaat heeft van 'een Porsche Boxster', maar haast hij zich te zeggen dat dit geen Boxster-concurrent wordt. "Wie zegt dat 'ie een Porsche-killer gaat bouwen is gek", aldus de CEO uit Zeewolde. Speciaal aan deze auto wordt het interieur, dat krijgt de bekende Spyker-treatment met leder, chroom en mooi ontworpen knoppen.

Wie zegt dat 'ie een Porsche-killer gaat bouwen is gek

De koolstofvezel body staat op een aluminium chassis en weegt circa 1.400 kg. De wielen worden aangedreven door een V6-motor - Muller wil nog niet prijsgeven van welke leverancier - waaruit 375 pk te persen valt. De krachtbron wordt aan een 6-traps automaat gekoppeld. 

Het Latijnse woord 'venator' betekent 'jager'. Natuurlijk verwijst dit naar het luchtvaartverleden van het automerk, maar reken maar dat Spyker met dit model - eenmaal in productie - ook gaat jagen op nieuwe klanten. Met een richtprijs tussen de 125.000 en 150.000 euro wordt dit een Spyker-model dat voor een groter publiek dan ooit betaalbaar is.