Bentley heeft de prijs van de nieuwe Flying Spur vastgesteld op 279.100 euro. Dat lijkt een hoop geld en dat is het ook, maar het nieuwe model is 24.000 euro goedkoper dan de auto die hij vervangt.

De prijs van de nieuwe Flying Spur is bekend. De nieuwe toplimousine van Bentley mag voor 279.100 euro de showroom in Leusden verlaten. Dankzij de lagere CO2-uitstoot kost het nieuwe model ongeveer de waarde van een Volkswagen Golf minder dan zijn voorganger, die nog de toevoeging Continental in zijn naam heeft staan. De nieuwe heet kortweg Flying Spur.

De Flying Spur is uiteraard rijk uitgerust. Een greep uit de lekkernijen: 19 inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare zonneschermen achter, uitgebreid infotainmentsysteem met 8 inch beeldscherm en afstandsbediening voor de achterpassagiers, leder zover het oog reikt - zelfs op het plafond, veertienvoudig elektrisch verstelbare stoelen, achtkanaals versterker en multizone airconditioning. Later volgt er nog een sportief getinte Mulliner-uitvoering.

Aan power geen gebrek, de Bentley wordt aangedreven door een 6,0 liter twaalfcilinder met 625 pk en 800 Nm. Dat is goed voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 4,6 seconden en een topsnelheid van 320 km/u. Je moet wel het brandstofverbruik van in het gunstigste geval 14,7 l/100 km (1 op 6,8) voor lief nemen. Gelukkig kan je met de benzinetank van 90 liter even vooruit. De Flying Spur staat in juli in de showroom.