Afgelopen week reed de Aston Martin CC100 zijn eerste officiële ronde bij de 24 Uur van Nürburgring, nu hebben we een mooie verzameling foto's van dit jubileummodel.

De Aston Martin CC100 Speedster is een conceptcar die voor zowel de weg als het circuit geschikt is. Jammer genoeg is het een eenmalig model, uitgebracht ter ere van het 100 jarig-bestaan van het Britse merk, want de vintage looks zouden van deze open wagen zomaar een succes kunnen maken.

De inspiratiebron voor de CC100 was dan ook de DBR1, de meest succesvolle sportwagen van het merk. In 1959 won Aston zowel de races op Le Mans als op de Nürburgring in de DBR1. Toen de CC100 vorige week zijn eerste officiële ronde op het Duitse circuit mocht rijden werd 'ie dan ook vergezeld door de DBR1, bestuurd door Sir Stirling Moss - de coureur die de overwinningen in '59 behaalde. 

Toch is de CC100 een hypermoderne auto. De speedster is samengesteld uit dezelfde lichtgewicht carbon-delen waarvan alle hedendaagse Astons zijn voorzien. De meest up-to-date V12-motor en zestraps versnellingsbak liggen onderin en schakelen gebeurt natuurlijk met behulp van flippers aan de stuurkolom. Acceleratie van 0-100 km/u heeft nauwelijks meer dan 4 seconden nodig, de topsnelheid bedraagt 290 km/u. 

Hoewel veel techniek van Aston Martins GT2-programma is toegepast is de CC100 niet een pure raceauto. Het interieur - schitterend opgebouwd uit koolstofvezel - is keurig afgewerkt met leder op de sportstoelen. De bedieningsknoppen zijn van glas. Want het Britse merk wil ook laten zien dat het luxeauto's ontwerpt, met handgemaakte en esthetisch verantwoorde producten. Én dat het klaar is voor de toekomst.