Tesla Model S

Tesla wil binnen 4 jaar met een betaalbare elektrische auto op de markt komen. De compacte Tesla moet de concurrentie aangaan met de ‘niet zo geweldige’ Nissan Leaf.

Tesla heeft een nieuwe missie: een ‘fantastische en betaalbare’ elektrische auto op de markt brengen. Dat heeft CEO Elon Musk in een interview met persbureau Bloomberg gezegd. Betaalbaar wil in dit geval zeggen: een prijs van rond de 30.000 euro.

Musk geeft aan dat de Model S voor veel mensen te duur is. Het volgende doel voor Tesla is dan ook duidelijk: een meer betaalbare elektrische auto ontwikkelen. “Wat de wereld écht nodig heeft is een mooie en betaalbare elektrische auto. Je hebt nu alleen de [Nissan] Leaf, die wel goedkoop is maar niet zo geweldig”, aldus Musk.

Musk geeft aan dat Tesla 3 tot 4 jaar nodig heeft om de auto op de markt te brengen. Hij belooft een actieradius van 320 kilometer. Ter vergelijking: de door Musk genoemde Leaf komt 199 kilometer ver op een acculading. Maar in 3 jaar tijd kan een hoop gebeuren.