Tesla heeft nog eens bevestigd dat het een pick-up op de markt wil brengen. Geen bedrijfswagen of SUV cross-over, maar een echte terreinwagen. Dat is een primeur in de wereld van elektrische auto's. 

Tesla-CEO Elon Musk heeft op een New Yorks evenement, georganiseerd door economie- en technieksite Business Insider, aangegeven dat de Tesla pick-up er komt. Het kan nog even duren maar de bouwer van elektrische auto's wil direct met een concurrerend product komen. 

"Als je het merendeel van de benzine kilometers wilt vervangen [door elektrische] dan moet je kijken naar wat mensen kopen", aldus Musk. Verwijzend naar de markt in de V.S., waar maandelijks ruim 60.000 Fords F-150  (zie tweede foto) worden afgezet, vervolgt hij: "De F-150 is de best verkopende auto in Amerika. Als consumenten zo'n auto willen dan wordt het zo'n auto die we moeten leveren."

Met andere woorden: de Tesla pick-up wordt geen luxe SUV cross-over, die goed bij het overige assortiment zou aansluiten. Nee, zelfs de bedrijfswagen-pick-up verkopen vindt Musk te marginaal. Hij wil een pick-up 'truck' die kan concurreren met echte terreinwagens, inclusief de daarbij horende off-road- en trailercapaciteiten.

Ford F150 Tremor (USA-model)

Het zou voor het eerst zijn dat een elektrische auto die eigenschappen zou bieden. Toch zien analisten wel mogelijkheden. Een elektromotor bij ieder wiel kan prima tractie leveren. De uitgebreide aandrijflijn onder brandstof aangedreven pick-ups - denk aan de versnellingsbak en het 4WD-systeem - kan deels overbodig worden waardoor de elektrische broeder hoger op de wielen zou kunnen staan. 

Voor een concurrerend product moet de batterijcapaciteit echter nog flink toenemen en de prijzen ervan afnemen. Daarom verwacht Musk dat de Ford-rivaal pas over circa 5 jaar beschikbaar komt.