Rolls-Royce heeft een exclusieve Bespoke Chicane Phantom Coupé gebouwd. De gelukkige koper woont in Dubai.

Via het Rolls-Royce Bespoke-programma is zo’n beetje alles mogelijk. Een klant uit Dubai heeft samen met designers van Rolls-Royce de Chicane Phantom Coupé samengesteld. Deze eenmalige uitvoering geeft een knipoog naar de successen van Rolls-Royce op het Goodwood circuit in Engeland.

De auto is gespoten in de kleur gunmetal, de motorkap en het dak zijn in matzwart uitgevoerd. Bijzonder is dat ook de wielen de carrosseriekleur dragen. In het interieur is heel veel rood te vinden. De stoelen, het plafond (mét sterrenhemel), de deurpanelen en delen van het dashboard zijn in die kleur uitgevoerd. Op de stoelen zijn stiksels met het patroon van finishvlag aangebracht.

Bij de Bespoke Chicane heeft al het hout plaatsgemaakt voor koolstofvezel. Om het letterlijk unieke karakter van deze uitvoering te benadrukken, heeft Rolls-Royce diverse badges aangebracht, waarvan één met afdruk van het Goodwood-circuit.

Mocht je geïnspireerd raken door deze Rolls-Royce én een zak met geld over hebben, dan is de Bespoke-afdeling van het Britse merk bereid om ook met jou een speciale Phantom samen te stellen.