Je vindt de 360 pk van de Mercedes-Benz CLA 45 AMG een beetje teveel? Dan kan je vanaf december ook kiezen voor de CLA 250 Sport: een vleugje AMG maar dan met 'slechts' 211 pk vermogen.

Mercedes levert vanaf december de CLA 250 Sport. Die is ‘engineered by AMG’ maar heeft ‘gewoon’ een 211 pk sterke 1.9 turbomotor aan boord. De viercilinder is gekoppeld aan een zeventraps 7G DCT met een sportievere set-up.

AMG heeft flink gesleuteld aan de CLA 250 Sport. De vooras, de besturing, het chassis, het ESP-systeem en het uitlaatsysteem zijn AMG-waardig gemaakt. Mercedes-Benz belooft een ‘zeer speciale’ rijbeleving, die kracht wordt bijgezet door het sportieve geluid dat uit de uitlaat komt.

Het uiterlijk van de CLA 250 Sport is uiteraard ook aangepakt. Dikkere bumpers, sideskirts, rode lijnen aan de voor- en achterkant, 18 inch wielen, rode remklauwen en in het interieur rode gordels. Mercedes-Benz laat de 250 Sport debuteren op de IAA in Frankfurt, waar hij vergezeld wordt door een concept-raceversie van de CLA.