Luxueuse, klassieke en supersnelle auto's stonden deze week centraal op de Salon Prive nabij Londen. Een fotoreportage laat je de sfeer proeven van het concours d'élégance waar onder meer de Spyker B6 Venator Spyder zijn Europese debuut beleefde.

De naam van het exclusieve auto-evenement Salon Prive verwijst ernaar dat je alleen op uitnodiging kunt deelnemen. Daardoor bestaat de verzameling auto's op de oprijlaan en velden van Syon Park, even buiten Londen, uit de crème de la crème van de autogeschiedenis. Aanwezige oldtimers en youngtimers, super- en hypercars vertegenwoordigen vaak zeldzame uitvoeringen. Hun eigenaren zijn zonder uitzondering verzamelaars en autofans.

Onder de weinige BN'ers was Victor Muller, CEO van de Nederlandse sportautofabrikant Spyker, aanwezig. Hij verzorgde de Europese première van de B6 Venator Spyder. Andere debutanten waren bijvoorbeeld de Vuhl 05 en de Vencer Sarthe. Uitgenodigde autofabrikanten konden daarnaast toekomstige ideeën en prototypes presenteren. Nieuw dit jaar was de tentoonstelling van hypercars met minimaal 1.000 pk vermogen en een topsnelheid van 200 mijl/uur (322 km/u).

Naast de uitverkiezing van de mooiste auto's vonden activiteiten plaats als een Tour d'Élégance waarbij het Brooklands Museum en Mercedes-Benz World aangedaan werden. De Ladies Day bevestigde dat vrouwen een goede smaak hebben wat betreft klassieke auto's. Een goede indruk van het evenement is te verkrijgen door bijgevoegde fotoreportage van de fraaie automobielen rondom het vijftiende eeuwse Syon House op 4, 5 en 6 september jongstleden.