Vanaf eind oktober kun je de Audi A3 Sportback g-tron bestellen. De richtprijs bedraagt 28.900 euro. De lage CO2-uitstoot levert belastingvoordelen op zoals 14 procent bijtelling, ook in 2014. 

De A3 g-tron? Dat is de Audi A3 Sportback die niet alleen op benzine maar ook op groengas rijdt. Groengas is vrijwel CO2-neutraal biogas dat is 'opgewaardeerd' tot aardgaskwaliteit. Audi stelt dat bij de huidige aardgasprijs (1,06 euro/kg) de verbruikskosten uitkomen op circa 4 euro/100 km.

De lage CO2-uitstoot van de g-tron (88 g/km) maakt dat de leaserijders slechts 14 procent bijtelling hoeven te betalen, ook in 2014. Daarnaast gelden andere belastingvoordelen, zoals voordelige wegenbelasting, investeringsaftrek voor ondernemers en lokale of regionale subsidies. 

Audi gaat de A3 Sportback g-tron leveren in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente. Daarnaast komen de van extra accessoires voorziene versies Pro Line en Pro Line Plus in de verkoop. Tot slot verschijnt een sportieve Pro Line S-uitvoering, ook die komt voor 14 procent bijtelling in aanmerking. De prijzen zullen beginnen bij circa 28.900 euro.

De 1.4 TFSI-motor van 110 pk is aangebast aan het gebruik van aardgas. De levering van de A3 g-tron start begin 2014, de orderboeken openen eind oktober. Nu al is een 14 procents Audi A3 leverbaar, de TDI Ultra