BMW heeft de prijs van de i8 First Edition bekend gemaakt. De plug-in hybride sportauto kost 149.000 euro. Als je nu bestelt, krijg je de auto pas in 2015, de oplage voor dit jaar is al uitverkocht.

149.000 euro. Dat kost de BMW i8 First Edition. Deze uitvoering is helemaal volgehangen met opties, er staan nog maar een paar extra’s op de optielijst. Standaard krijg je op de i8 First Edition onder andere 20 inch wielen, remklauwen met blauwe accenten, volledige led-verlichting, lederen bekleding, verwarmbare voorstoelen, een pookknop van zwart keramiek, lederen motorafdekking (!), een Harman Kardon audiosysteem, een navigatiesysteem en een head-up display. Koplampen met lasertechniek - een primeur - zijn vanaf eind dit jaar te bestellen.

De oplage voor 2014 al is uitverkocht, zo meldt een woordvoerder van BMW ons desgevraagd. De productie van de i8 start deze zomer en er zijn in ons land al enkele tientallen exemplaren verkocht. Als je de i8 First Edition nu bestelt, dan wordt ‘ie pas geleverd in 2015.

De i8 is een plug-in hybride sportauto met 1.5 TwinPower driecilinder benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 362 pk. Daarmee accelereert de i8 in 4,4 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, in de elektrische modus rijdt de i8 maximaal 120 km/u. Dat elektrisch rijden kan over een afstand van 37 kilometer. Dankzij de hybride aandrijflijn en de mogelijkheid om de auto op te laden, is de CO2-uitstoot ‘op papier’ slechts 49 g/km, goed voor 7 procent bijtelling in Nederland.