Mitsubishi Outlander PHEV

Gisteren werd de tienduizendste Mitsubishi Outlander PHEV in Nederland feestelijk afgeleverd aan de koper. Nooit eerder behaalde een cross-over deze mijlpaal zo snel.

We meldden het al eerder deze week: de nieuwe lading Mitsubishi's Outlander PHEV wordt momenteel uitgeleverd. Gisteren werd in Leiden een overrompelde klant in het zonnetje gezet omdat zijn exemplaar het tienduizendste is dat in Nederland wordt afgeleverd. 

Het is slechts de vierde uitlevermaand (na een korte onderbreking) van de plug-in hybride uitvoering van de Outlander. Nooit eerder werd een cross-over in zo'n korte tijd zo vaak verkocht. Eind vorig jaar - toen het belastingvoordeel op de PHEV het hoogst was - ontstond zelfs een ware gekte waarbij duizenden exemplaren tegelijk naar de klanten gingen: in november 2.766 stuks, in december 4.988 stuks. 

Nu de fiscale voordelen deels ingeperkt zijn is het aantal afleveringen gedaald (maart: 931 stuks) maar de dealer noteert iedere maand nog enkele honderden orders. De levertijd is echter een stuk sneller dan voorheen, zo'n 3 maanden vanaf de bestelling. 

Tevreden gebruikers

Mitsubishi Motor Sales Nederland, de importeur, heeft onderzoeksbureau TNS/Nipo een korte studie laten uitvoeren onder circa vierhonderd PHEV-rijders. Niet alleen geeft het merendeel (87 procent) aan 'zeer tevreden' te zijn met de plug-in hybride Outlander, liefst 89 procent van de ondervraagden zegt dagelijks de auto op te laden en rijdt dus grotendeels elektrisch. Het koperspubliek bestaat voornamelijk uit zakelijke rijders.