Op de aanstaande New York Auto Show toont BMW een verder ontwikkelde Concept X5 eDrive. Er zou al een volgende plug-in hybride op komst zijn, van de X1. 

Ruim een half jaar na het debuut van de BMW Concept X5 eDrive onthult het Beierse merk een doorontwikkelde versie. Dat gebeurt half april op de New York Auto Show. De eDrive-aandrijflijn bestaat uit een 245 pk viercilinder TwinPower Turbo-benzinemotor plus een 95 pk sterke elektromotor.

De plug-in hybride auto kan tot een snelheid van 120 km/u, over een afstand van maximaal 30 km, volledig elektrisch rijden. Aan de andere kant sprint 'ie desgewenst in minder dan 7 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u. In 'Eco Pro'-modus zou het brandstofverbruik (theoretisch) uitkomen op 3,8 l/100 km (1 op 26,3) en de CO2-uitstoot 'onder 90 g/km'. 

Uit een gesprek van een 'betrouwbare BMW-insider' met het online platform WorldCarFans blijkt dat van de nieuwe generatie X1 ook een plug-in hybride uitvoering aanstaande is. De diesel- en benzinemotoren zouden volgens deze bron worden aangevuld met een eDrive-aandrijflijn. 

Studiemodel voor 9 Serie?

En nu we toch bij de geruchten aangekomen zijn: een flink aantal media melden dat BMW op de autoshow in Peking, die deels overlapt met die in New York, de voorbode van de 9 Serie gaat onthullen. De luxe auto zou op de basis van de volgende generatie 7 Serie komen te staan. Dat platform is niet alleen licht van gewicht maar ook aanpasbaar, zodat meerdere auto's er gebruik van kunnen maken - inclusief Rolls-Royce-modellen, die ook door BMW worden ontwikkeld.