Toyota kondigt zijn vernieuwde 1.0 en 1.3-motoren aan. Ze maken gebruik van de Atkinson-cyclus, die zorgt voor een efficiëntere verbranding.

Toyota heeft zijn 1,0 liter en 1,3 liter motor vernieuwd. Het zijn de eerste motoren van een nieuwe generatie, die gemiddeld zo’n 10 procent zuiniger is dan de huidige serie motoren. In totaal komen er 14 verschillende varianten in de komende jaren, maar die zullen niet allemaal Nederlandse auto's bereiken.

De 1,0 liter-motor die het merk samen met Daihatsu heeft ontwikkeld komt zeker wel naar Europese modellen, zoals de Yaris. De motor is dankzij de toepassing van een start/stop-systeem en andere brandstofbesparende trucjes tot 30 procent zuiniger.

De vernieuwde 1,3 liter motor haalt een besparing van 15 procent ten opzichte van de huidige 1.3. Beide motoren maken gebruik van de Atkinson-cyclus, die zorgt voor een efficiënte verbranding - techniek die Toyota al langer gebruikt in de Prius. Toyota kondigt vooralsnog geen turbomotoren aan, al gaat zustermerk Lexus wel gebruikmaken van een 2.0 turbomotor.