Opel Vivaro

Als Renault meer informatie geeft over de nieuwe Trafic, blijft Opel met zustermodel Vivaro niet achter. Hier dezelfde highlights: meer ruimte, minder verbruik.

Opel komt met meer informatie over de nieuwe Vivaro. De auto werd vorige maand al onthuld en staat komende zomer in de showrooms. Informatie over de prijzen moeten we je helaas nog even schuldig blijven, maar verder hebben we wel zo’n beetje de belangrijkste informatie.

De nieuwe Vivaro is 21,6 centimeter langer geworden, wat resulteert in een laadruimte van 5,2 tot 8,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. De Vivaro wordt als vanouds leverbaar als gesloten bestelwagen, Combi, bestelwagen met dubbele cabine en chassis cabine. De bedrijfsauto is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes.

Het interieur heeft talloze opbergvakken en is aan te kleden met handige accessoires. Optioneel levert Opel het Intellilink infotainmentsysteem dat we kennen uit de personenauto’s van het merk. Dit systeem wordt geleverd met 7 inch beeldscherm.

Er zijn vier motorsmaken leverbaar: 90, 115, 120 en 140 pk. Allemaal 1,6 liter dieselmotoren, de twee krachtigste hebben een dubbele turbo. In het meest gunstige geval stoot de Vivaro slechts 149 g/km CO2 uit en verbruikt 5,7 l/100 km (1 op 17,5).