Mini heeft de Countryman subtiel vernieuwd. De belangrijkste wijziging is de verlaging van de CO2-uitstoot van de dieselversies, die daardoor nu in de 20 procent bijtellingscategorie vallen.

Mini voert enkele aanpassingen door aan de Countryman. Het woord ‘facelift’ is teveel eer, want aan de buitenkant verandert er bijna niets. Alleen de grille is iets aangepast. Verder zijn er nieuwe wielen en kleuren, waaronder Jungle Green Metallic dat je op de foto’s ziet. De extra aankleding van de vierwielaangedreven uitvoeringen, zoals bredere dorpels, zwarte wielkastenranden en dikkere bumpers, zijn vanaf nu ook te verkrijgen op de uitvoeringen met voorwielaandrijving. Een nieuwe optie is om de zwarte lijsten die op de auto zitten in hoogglans zwart te bestellen.

In het interieur zijn er eveneens kleine aanpassingen. Wat meer chroomrandjes, zwarte wijzers en een betere geluidsisolatie. De standaarduitrusting is uitgebreid met verwarmde buitenspiegels en in hoogte verstelbare stoelen. Nieuwe opties zijn xenonverlichting, led-mistlichten, een panoramadak, sportonderstel en een Harman Kardon audio-systeem.

Het belangrijkste motorennieuws is de verlaging van de CO2-uitstoot met 15 g/km van de D en Cooper D. Deze dieseluitvoeringen stoten nu nog maar 111 g/km uit en dat is goed voor 20 procent bijtelling. Ook voor de Cooper S is er goed nieuws, deze 1.6 benzinemotor krijgt er 6 pk bij en produceert nu 190 pk. Het vermogen en de CO2-uitstoot van de andere motoren blijft gelijk, maar alle motoren voldoen nu wel aan de Euro6-uitlaatgasnorm.

De marktintroductie van de vernieuwde Countryman is in juli, prijzen zijn nog niet bekend.