Volkswagen slijpt de Touareg een beetje bij. Iets zuinigere motoren, een lichtjes aangepast uiterlijk en meer internetmogelijkheden in de auto zijn de belangrijkste verbeteringen.

Volkswagen geeft de Touareg een bescheiden facelift. Het merk heeft de voorzijde iets strakker vormgegeven, naar de maatstaven van de huidige ontwerplijn van het merk. Elke Touareg is vanaf deze facelift standaard uitgerust met bi-xenon koplampen. Aan de achterkant monteert Volkswagen een nieuwe diffusor.

Technisch zijn er eveneens kleine wijzigingen. Zo is elke Touareg nu voorzien van ‘coasting’, de motor wordt losgekoppeld van de versnellingsbak als je het gas los laat. Dit zorgt voor minder wrijving en dus een lager verbruik. Volkswagen heeft nog meer maatregelen genomen om het brandstofverbruik terug te dringen, zoals het monteren van banden met een lagere rolweerstand en het verbeteren van de aerodynamica.

Het zorgt ervoor dat de twee V6-dieselmotoren zuiniger en schoner zijn geworden. De V6 TDI met 204 pk verbruikt 0,4 l/100 km minder en stoot 10 g/km minder CO2 uit. De 258 pk sterke TDI laat soortgelijke verbeteringen zien. Het brandstofverbruik van deze motoren is nu (in theorie) 6,6 en 6,8 l/100 km (1 op 15,1 en 1 op 14,7). Aan de cijfers van de Touareg V6 Hybrid met benzinemotor verandert niets.

De vernieuwde Touareg beschikt over online-diensten, zoals het zoeken naar POI’s (Points Of Interest) via Google of het tonen van Google streetview-beelden en Google Maps. Met de Area View kan de bestuurder de ruimte rondom de Touareg in de gaten houden. Dit systeem komt later beschikbaar.

De vernieuwde Touareg wordt in oktober leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.