Volkswagen presenteert op de autoshow van Peking later deze maand een nieuwe concept car. De Midsize Coupé Concept is de voorbode van een nieuwe vierdeurs coupé die onder de CC in het assortiment komt.

Volkswagen neemt de Midsize Coupé Concept mee naar de autoshow van Peking later deze maand. De term ‘midsize’ is een beetje misleidend, zoals Volkswagen zelf ook al aangeeft in het begeleidende persbericht bij de hier getoond eerste schetsen. Met een lengte van 4,39 centimeter is ‘ie namelijk niet alleen ruim 40 centimeter korter dan de CC, maar zelfs minder lang dan de Jetta. Breed is de Midsize Coupé wel, met z'n 1,83 meter.

Volkswagen heeft de concept car een gespierd uiterlijk meegegeven, met brede schouders, korte overhangen en een dikke C-stijl. De wielen meten maar liefst 20 inch in doorsnede.

Om het sportwagenachtige uiterlijk letterlijk kracht bij te zetten heeft de Midsize Coupé een potente TSI-benzinemotor met 220 pk vermogen. Die pk’s zijn goed voor een 0-100 km/u-sprintje in 6,5 seconden en een topsnelheid van 244 km/u.