Land Rover Discovery Vision Concept

Land Rover heeft bekend gemaakt dat de eerste Discovery van de nieuwe familie de Discovery Sport is. De auto komt in 2015 en is een maatje kleiner dan de gewone Discovery.

De Discovery Sport is het eerste model van een heel nieuwe Discovery-familie. Het is dus niet de 'gewone' Land Rover Discovery zoals we die nu kennen die in 2015 wordt vervangen. Gerry McGovern, de hoofdontwerper van Land Rover, heeft de auto aan de vooravond van de autoshow van New York aangekondigd: “Het doet mij veel genoegen om de naam bekend te maken van het nieuwe model dat van de Discovery een complete modelfamilie gaat maken. Het nieuwe model krijgt de naam Discovery Sport en zal vanaf 2015 in de showroom staan.”

De Discovery Sport wordt een maatje kleiner dan de gewone Discovery en bedient dus een ander segment. Meer het segment van de Freelander, die op termijn verdwijnt uit het assortiment. McGovern daarover: “De Discovery Sport wordt de meest veelzijdige en capabele SUV in zijn segment en onze eerste auto waarin ontwerpdetails en functies uit de hier in New York gepresenteerde Discovery Vision Concept in productie gaan.”

De Vision Concept is de voorbode van alle nieuwe Discovery-modellen. Met dit studiemodel – dat overigens heel dicht bij de realiteit staat – laat Land Rover zien wat we kunnen verwachten van de nieuwe Discovery en zijn afgeleiden.