Subaru heeft op de autoshow van New York de nieuwe Outback onthuld. De opgehoogde stationwagon is weer een beetje zuiniger, stiller, comfortabeler en ruimer geworden.

De ruimste en zuinigste Outback ooit. Zo prijst Subaru het nieuwe model aan. Het merk heeft de Outback weer een beetje beter gemaakt, zonder al te veel te veranderen aan het concept van de auto. Zo is de Outback dankzij de toevoeging van een actieve grilleafsluiter en een verbeterde aerodynamica weer wat zuiniger geworden. Het is nog niet bekend wat de verbruiks- en CO2-cijfers zijn voor de Europese versie.

In de V.S. levert Subaru de nieuwe Outback met de bekende 2.5 viercilinder en de 3.6 met zes cilinders. Die eerste motor komt waarschijnlijk naar Europa, samen met een 2,0 liter boxerdiesel.

Subaru meldt dat de Outback in de lengte en breedte iets is gegroeid, maar het gaat om een kleine winst van minder dan 2 centimeter. Toch levert dat volgens het merk meer elleboog- en schouderruimte op. Ook de kofferbak is iets gegroeid. De bodemspeling van 22 centimeter is gelijk gebleven en zorgt voor een prettig hoge instap. Subaru wijst er nog even op dat er verschillende ‘echte’ SUV’s zijn die minder bodemspeling hebben.

Het dashboard van de Outback is iets luxer geworden, Subaru gebruikt zachtere kunststoffen en er is een nieuw infotainmentsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch groot. Standaard levert Subaru in het nieuwe model een achteruitrijcamera. Verder belooft Subaru betere stuureigenschappen, meer comfort en een betere isolatie.

In Noord-Amerika komt de nieuwe Outback in de zomer op de markt, in Europa moeten we iets langer wachten.