In New York is de autoshow van start gegaan, de eerste nieuwe modellen zijn al onthuld. Peking volgt zondag. Audi en Peugeot zijn in de prijzen gevallen. De Nederlandse dealers zijn klaar voor de paasshows.

De nieuwe generatie Subaru Outback, die in New York debuteert, is weer een beetje zuiniger, stiller, comfortabeler en ruimer. Een heel nieuw design, efficiëntere motoren en een lager gewicht zijn de highlights van de nieuwe Nissan Murano. Voor het eerst sinds 1963 brengt Chevrolet weer een Z06 Cabrio softtop-uitvoering van de Corvette op de markt. 

Aangepaste modellen

Mini heeft de Countryman subtiel vernieuwd. Daardoor zijn er nu weer '20 procent bijtelling' dieselversies verkrijgbaar. Infiniti heeft de Q70 (voorheen de M) in het nieuw gestoken zodat 'ie meer aansluit bij jongere broer Q50. Iets zuinigere motoren, een lichtjes aangepast uiterlijk en meer internetmogelijkheden zijn de belangrijkste verbeteringen van de fijngeslepen Volkswagen Touareg. 

Conceptcars

Land Rover presenteert in The Big Apple de Discovery Vision Concept, de voorbode van de volgende generatie Discovery. Die zal uitgroeien tot een hele modelfamilie, met als eerste model de 'compacte' Discovery Sport. We verwachten op de Peking Auto Show een aantal interessante conceptcars, waaronder de Volkswagen Midsize Coupé Concept en de voorbode van de nieuwe Honda Accord.

Peugeot 308 als trekauto

Onderscheidingen

Dankzij zijn 'uitgebreide assortiment, goede rij-eigenschappen en fijne motoren' is de Audi A3 verkozen tot World Car of the Year 2014. De Europese Auto van het Jaar, Peugeot 308, is nu ook uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2014. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Nieuw zijn de fotoreportages van de nieuwe Corvette Z06-uitvoering, de debuterende Subaru Outback en de Volkswagen Golf R. Laatstgenoemde is onderwerp van de rijtest deze week. We onderzochten of de extra pk's in deze Golf ook tot meer rijplezier leiden. Wie uit is op voordeel vindt in de actierubriek de nodige nieuwe aanbiedingen. Vergeet echter niet de paasshows te checken: niet alleen openen veel autobedrijven dit weekend hun deuren, de meeste geven ook flink wat voordeel weg.