Morgan introduceert in het jaar waarin het merk 100 jaar bestaat de Plus 8 Speedster. Deze speciale Plus 8-uitvoering grijpt terug naar lang vervlogen tijden.

De nieuwste Morgan Plus 8-versie heet Speedster. Die naam is niet gekozen zonder reden, de auto heeft namelijk nauwelijks een voorruit. Deze auto is volgens Morgan geïnspireerd op gestripte raceauto's die in al lang vervlogen tijden gewoon de weg op gingen.

De Speedster zet de honderdste verjaardag van Morgan kracht bij. De auto is verkrijgbaar in diverse bijzondere kleurstellingen en met diverse aankledingsopties die alleen dit jaar zijn te verkrijgen. Exclusief is de Plus 8 Speedster toch al, de productie is gelimiteerd – al is niet bekend hoeveel exemplaren het merk gaat bouwen.

De Speedster heeft de bekende 4.8 V8-motor van BMW aan boord, hetzelfde blok als ook in de gewone Plus 8 ligt. De Speedster accelereert in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,3 seconden sneller dan de Plus 8 mét voorruit doet. De V8 is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak van de Duitse specialist ZF.

Wat de Plus 8 Speedster in Nederland kost is niet bekend. De productie start in juni.