Dodge heeft de Challenger een flinke update gegeven. Er is een nieuwe topversie met 485 pk, een nieuwe achttraps automaat en een vernieuwd retro-uiterlijk.

De Dodge Challenger is vernieuwd! Hoewel deze Amerikaanse muscle car in Nederland niet officieel wordt geleverd is hij via gespecialiseerde bedrijven wel te verkrijgen. Dodge heeft de Challenger een nieuwe retro-grille en retro-achterkant aangemeten. Nieuwe lichtunits met ledverlichting maken de Challenger tegelijkertijd een stuk moderner.

Ook in het interieur zijn er verbeteringen. Een 7 inch beeldscherm is vanaf nu standaard, een 8,4 inch beeldscherm optioneel. Dodge biedt veertien kleurstellingen aan in het interieur, waaronder een aantal retro-combinaties. Op de optielijst pronken nu sportstoelen die met nappaleder en Alcantara zijn bekleed.

Technisch zijn er ook de nodige veranderingen. Dodge voegt een nieuwe topversie toe, de Scat Pack-uitvoering. Deze heeft 6.4 V8 Hemi-motor aan boord met 485 pk. De 3.6 V6 en 5.7 V8 Hemi blijven ook gewoon leverbaar. Alle motoren zijn optioneel te combineren met een nieuwe achttraps automatische versnellingsbak.

Dodge heeft verder de besturing verbeterd en diverse nieuwe veiligheidssystemen aan het assortiment toegevoegd, zoals Rear Cross Traffic Alert dat waarschuwt voor kruisend verkeer van achteren. Brembo-remmen zijn vanaf nu optioneel te bestellen.

De vernieuwde Challenger verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar bij de Amerikaanse dealers en zal daarna via de grijze import onze kant op komen.