BMW heeft op de autoshow van Peking de Vision Future Luxury onthuld. Deze concept car blikt, zoals de naam al zegt, vooruit naar hoe een luxe auto van BMW er in de toekomst uitziet.

BMW zet op de autoshow van Peking de Vision Future Luxury neer. Een concept car die volgens BMW moet ‘inspireren en motiveren’. Deze auto laat zien waar BMW in de toekomst heen wil met zijn luxe modellen, zoals de 6 en 7 Serie.

Een lichtgewicht constructie is daarbij belangrijk, de Vision Future Luxury is voor een groot deel opgebouwd uit koolstofvezel en aluminium. Die materialen zijn niet alleen licht maar ook zeer sterk, waardoor de auto genoeg heeft aan een smalle B-stijl. Dat is niet alleen mooi, maar levert ook een ruimere instap op. In de koplampen zit lasertechniek verwerkt, iets dat BMW vanaf eind dit jaar al gaat toepassen op de i8. De achterlichten zijn voorzien van oled-techniek. Die biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden, bij de Vision Future Luxury heeft BMW gekozen voor organische vormen.

Het dashboard heeft de vorm van een vliegtuigcockpit en herbergt drie beeldschermen die als het ware om de bestuurder heen gevouwen zijn. Het dashboard en de displays vormen een geheel door de 3d-projectietechniek. Elke passagier heeft zijn eigen beeldscherm om te gamen, films te kijken of de internetten.

De BMW Vision Future Luxury heeft een lange wielbasis, korte overhangen voor en achter en een lage daklijn gegevenen. De coupévormige daklijn en het gestrekte silhouet doen denken aan die van de 6 Serie. Het studiemmodel heeft een lage luchtweerstand, dankzij het Air Breather systeem achter de voorwielkasten en de in de C-stijl geïntegreerde luchtgeleiders.