Toyota Yaris

Toyota presenteert de vernieuwde Yaris. De nieuwe voorkant met enorme grille valt direct op, maar ook in het interieur en onderhuids zijn er verbeteringen doorgevoerd.

Toyota heeft de Yaris vernieuwd. De ietwat brave Yaris krijgt nu een grote mond, die onderdeel is van het keen-look-design zoals Toyota zijn huidige ontwerptaal noemt. De koplampen zijn wat scherper getekend, er is meer chroom en aan de achterkant monteert Toyota led-verlichting en een nieuwe bumper met difussor.

In het interieur heeft Toyota flink huisgehouden, als we de fabrikant mogen geloven - er zijn namelijk nog geen foto’s beschikbaar. Toyota zegt dat het dashboard ‘goeddeels’ opnieuw is ontworpen, voor een ruimtelijker gevoel. Mooiere materialen en kleuren moeten zorgen voor meer kwaliteitsbeleving.

Onderhuids heeft Toyota ook enkele aanpassingen gedaan. Aan het onderstel, om de Yaris comfortabeler te maken. Aan de besturing, om de Yaris strakker te laten sturen. En aan de isolatie, zodat de auto stiller is. De oude 1,0 benzinemotor wordt vervangen door het vernieuwde blokje dat ook in de nieuwe Aygo ligt. Naast de 1.0 levert Toyota onveranderd een 1.3 benzinemotor, de 1.5 Hybrid en de 1.4 D-4DF dieselmotor.

De vernieuwde Yaris komt later dit jaar naar Nederland, prijzen zijn nog niet bekend.