Voorraad Fiskers Karma

Fisker heeft meer tijd nodig om de productie van de Karma weer op te starten. Het merk denkt de auto vanaf halverwege 2015 weer te gaan verkopen.

Halverwege 2015 is de Fisker Karma weer te koop. De productie van de luxe plug-in hybride moet in de loop van de eerste helft van volgend jaar worden opgestart. Dat is later dan oorspronkelijk gepland, maar de nieuwe Chinese eigenaar Wanxiang heeft geen haast.

"Wanxiang is niet erg voortvarend. Ze hebben het bedrijf gekocht en betaald en willen nu rustig verder gaan”, zo zegt Fisker-president Roger Brown tegen een Amerikaanse krant. Voordat de productie kan worden opgestart moet er achter de schermen nog heel veel gebeuren.

Na de herstart van de productie van de Karma volgt de introductie van de Karma Estate. Deze auto moet in 2016 onthuld worden. Verder is het wachten op een kleiner model, de Atlantic. Deze staat op de planning voor 2017.

Het is nog niet zeker of de merknaam Fisker behouden blijft. Daarover moet de nieuwe eigenaar nog beslissen. Maar volgens Brown is dat gegeven niet zo belangrijk: “The cars are the rock stars.”