Toyota Fuel Cell Concept

De Toyota sedan op waterstof gaat waarschijnlijk Mirai heten. De naam is Japans voor 'toekomst'. Zo ziet Toyota brandstofcelauto's dan ook.

Een bron binnen Toyota, die overigens anoniem wil blijven, heeft aan persbureau Bloomberg bevestigd dat de naam van Toyota's eerste brandstofcelauto Mirai zal zijn. Toyota heeft deze naam in de Verenigde Staten als handelsnaam al vastgelegd. Naar verluidt gaat de auto in Japan zo'n 7 miljoen Yen kosten, omgerekend 50.000 euro.

Toen de productieversie van de waterstofauto ruim een maand geleden onthuld werd, droeg deze de tijdelijke naam Fuel Cell Sedan (Brandstofcel sedan). Daarvóór sprak Toyota altijd over de FCV, de Fuel Cell Vehicle. De Japanse autobouwer wil de officiële naam nog niet bevestigen. We moeten daarvoor wachten tot de publiekspremière of de marktintroductie in Japan (voorjaar 2015).

Mirai is het Japanse woord voor 'toekomst'. Toyota ziet waterstofauto's dan ook als dé wagens van de toekomst. Het merk gokt erop dat consumenten brandstofcelauto's verkiezen boven puur elektrische auto's. De brug naar waterstofauto's wordt in de Toyota-filosofie gevormd door hybrides. De eerste hybride auto van het merk werd niet voor niets Prius genoemd. Dat is Latijn voor 'eerste' of 'ervóór'.