We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe Ford Mondeo staat in oktober in de showroom. Er zijn diverse uitvoeringen met 20 procent bijtelling.

Ford zet in oktober de nieuwe Mondeo in de showroom, bijna 2 jaar na de onthulling van het model. Het wachten wordt beloond met drie carrosserievarianten: vierdeurs, vijfdeurs en de Wagon. De Mondeo wordt eerst verkrijgbaar in de Trend- en Titanium-uitvoeringen, de Ambiente- en Business-versies volgen begin 2015.

Ford heeft een heel scala aan moderne motoren klaarstaan voor de nieuwe Mondeo. Het benzineaanbod omvat een 1.0 Ecoboost driecilindermotor, een 1.5 Ecoboost en een 2.0 Ecoboost-motor. De kleinste motor is begin 2015 beschikbaar. Wel direct bij de verkoopstart in oktober te verkrijgen is de Hybrid, met 2.0 benzinemotor en elektromotor. Deze heeft een CO2-uitstoot van 99 g/km en valt daarom in de 20 procent bijtellingsklasse. Dat geldt in ieder geval ook voor de instapdiesel, de 1.6 TDCi – met een CO2-uitstoot van slechts 94 g/km. Verder is er nog een 2,0 liter dieselmotor beschikbaar.

Ford belooft dat de nieuwe Mondeo de beste rijdynamiek in zijn segment biedt, de auto is daarvoor speciaal voor de Europese markt gefinetuned. Voor het eerst is Fords middenklasser leverbaar met actieve dempers, die in de standen Comfort, Normal en Sport gezet kunnen worden. De structuur van de Mondeo is 10 procent stijver dan die van zijn voorganger, wat de rij-eigenschappen ten goede komt.

De Ford Mondeo wordt volgestopt met de nieuwste technieken. Zo zijn adaptieve led-verlichting, een inparkeer- én een uitparkeersysteem, Active City Stop veiligheidssysteem, gordelairbags, elektrisch bedienbare achterklep, massagestoelen en het Ford Sync 2-infotainmentsysteem beschikbaar.

De prijzen van de nieuwe Mondeo worden later bekendgemaakt.