Na zo'n 2 jaar wachten arriveert binnenkort de nieuwe Ford Mondeo in Nederland. En er komen meer interessante modellen aan. Zoals de eerste, commerciële waterstofauto die in Nederland gaat rijden. Blijf op de hoogte, ook via onze autotests.

De nieuwe Ford Mondeo arriveert in oktober eindelijk in de showroom, met een scala aan moderne motoren. De Cadillac CTS staat er sinds kort maar het merk heeft alweer een vernieuwde versie klaar. Verder zien we een nieuwe topuitvoering tegemoet van de Volkswagen Amarok, de laatste nieuwe dieselmotor voor de Opel Zafira Tourer en een nieuwe achttraps automaat voor de Aston Martin Vanquish en Rapide S.

Nog even geduld

De Hyundai ix35 FCEV gaat eind deze maand als eerste commercieel verkrijgbare waterstofauto de Nederlandse wegen op. De nieuwe Skoda Fabia, die in oktober wordt onthuld, zal tot 17 procent zuiniger zijn dan het huidige model. Er zijn nu ook interieurschetsen van de nieuwe Kia Sorento.

Bijzondere auto's

Aston Martin en McLaren hebben hun individualiseringsafdelingen losgelaten op de DB9 Volante ('by Q') en de P1. De laatst verschijnende Bugatti Veyron Legend is een eerbetoon aan Ettore Bugatti ‘himself’. Anders maar ook bijzonder is de ultieme auto voor boeven en politici: de gepantserde Mercedes-Benz S 600 Guard. 

Toyota Aygo 2014

Gereden

Onze rijtests vonden deze week plaats in de nieuwe, trendy Toyota Aygo, de basic Mini One en de Peugeot 308 SW. Is de Aygo nog altijd een Trofee van Besparing? En is het behelpen in de basisuitvoering van de nieuwe generatie Mini? Of is de invloed van moederbedrijf BMW aanwezig? Bij de Peugeot 308 SW hebben we de vergelijking getrokken met andere stationwagons waarvoor 14 procent bijtelling geldt.

Tot slot

Zoals vorige week beloofd zijn er weer allerlei nieuwe merkenacties te vinden op onze site. Een voordelig optiepack, lage rente of actiemodel is binnen handbereik.