Je pakt een Shelby American Cobra Daytona Coupé, haalt de brandstofmotor eruit en schroeft er een krachtige elektromotor in. Dat is precies wat het nieuwe merk Renovo heeft gedaan. Het resultaat is een klassieke ogende, Amerikaanse musclecar die geen druppel benzine verbruikt.

Het nieuwe Amerikaanse merk Renovo Motors presenteert de Renovo Coupé. Deze auto is eigenlijk een Shelby Daytona Coupé, zoals die nog steeds op verzoek wordt gebouwd door het bedrijf Shelby American. De Renovo verloochent zijn afkomstig zeker niet, want aan het klassieke design van de Shelby is niets veranderd. Onderhuids daarentegen…

De brandstofmotor heeft namelijk plaatsgemaakt voor een elektromotor. En niet zomaar een, maar een exemplaar dat meer dan 500 pk vermogen en maar liefst 1.355 Nm koppel produceert. Al dat koppel is direct beschikbaar en de Coupé accelereert in 3,4 seconden van 0 naar 96 km/u (0-60 mph). De topsnelheid is 193 km/u.

De Renovo heeft drie lithium-ion accupakketten, die door hun plaatsing zorgen voor een ideale vermogensverdeling. De auto kan in 5 uur helemaal opgeladen worden, de actieradius is 160 kilometer. Via een snellader is opladen in 30 minuten mogelijk.

Renovo gaat de auto in een gelimiteerde oplage bouwen. Het merk heeft zich nog uitgesproken over plannen voor de Europese markt. En anders lijkt ons hier een schone taak weggelegd voor gespecialiseerde bedrijven die Amerikaanse auto’s via de grijze import naar ons land halen.

*Update*

15.15 uur

De prijs van de Renovo Coupé bedraagt 529.000 dollar in de Verenigde Staten. Dat is in euro's ruim 395.000.