Het is een luxeprobleem, maar toch: de sleutels van je peperdure sportauto overhandigen aan een jongen of meisje van de valet parking voelt toch een beetje ongemakkelijk. Daarom komt Chevrolet nu met een speciale Valet Mode op de Corvette.

Prachtig natuurlijk, valet parking bij een hotel, vliegveld of cocktailfeestje. Maar de sleutels van je dure sportwagen overhandigen aan een knaapje dat je niet kent voelt toch een beetje ongemakkelijk. Je weet nooit wat er met je auto wordt uitgespookt. Daar heeft Chevrolet nu wat op gevonden: de Valet Mode.

Hiermee kan je achteraf exact zien wat er met je auto is gebeurd. Een camera achter voorruit toont de gereden route, een microfoon in het interieur neemt de geluiden op en de datarecorder registreert de snelheid, het toerental, de gekozen versnelling en de g-krachten. Alle data wordt opgenomen op een SD-kaartje, zodat je de gegevens ook thuis op de computer kunt bekijken. De SD-lezer zit veilig achter slot en grendel.

De nieuwe Valet Mode is een uitbereiding op de bestaande Valet-functie, die ervoor zorgt dat de dashboardkastjes op slot gaan en dat het infotainmentsysteem zichzelf uitschakelt. De Valet Mode is met een viercijferige code in te schakelen.

Chevrolet levert de nieuwe Valet Mode per direct als optie op de nieuwe Corvette.