Hyundai werkt aan een nieuwe hybride-auto, een Toyota Prius-concurrent. Op dit moment wordt er met de techniek getest in i30-mules.

Hyundai komt binnen een paar jaar met een hybride auto op de markt. Dat wordt geen bestaande Hyundai waarin een hybride aandrijflijn is gemonteerd, maar losstaand model dat vanaf het begin af aan is ontwikkeld als hybride-auto. Een échte Toyota Prius-concurrent dus.

Hyundai test de techniek op dit moment in mules van de i30, zo is te zien op foto’s die op de website AutoGuide.com zijn verschenen. Deze testauto’s zijn iets verlengd en er lijken twee koetswerkvarianten te worden getest: een hatchback en een wagon. Hyundai gaat de concurrentie met de Prius dus op alle fronten aan. Bijna alle fronten, want van een plug-in variant lijkt nog geen sprake te zijn. Dat zegt nog niks, van een hybride is het kleine stap naar een plug-in hybride.

Nooit eerder was zo duidelijk dat Hyundai aan een Prius-concurrent werkt, maar het merk hintte wel al eerder naar zo’n auto. In 2010 al toonde Hyundai de Blue Will Concept (foto’s) met hybride aandrijflijn. We verwachten niet dat het productiemodel qua uiterlijk erg veel overeenkomsten met dat studiemodel zal hebben.