Ford komt eind 2018 met een nieuw hybridemodel. Deze Toyota Prius-concurrent wordt vanaf het begin af aan ontwikkeld als hybride.

Een Prius van Ford, zo zou je het nieuwe hybridemodel dat nu op de tekentafel ligt wel kunnen noemen. Ford komt met eind 2018 met een hybride om aan de steeds strengere CO2-normen te voldoen die de komende jaren worden ingevoerd in Europa en de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen die dicht bij het vuur zitten.

Dit wordt het eerste hybrid-only-model van Ford. Het merk voert in de V.S. al enige tijd hybride-uitvoeringen van de C-Max en Mondeo (die in Amerika Fusion heet) en de techniek van die auto’s zal Ford dan ook deels gebruiken in de nieuwe hybride. Ford wil, door het model exclusief als hybride te ontwikkelen, een zo laag mogelijke CO2-uitstoot bereiken.

Fords hybride wordt verkrijgbaar in verschillende vermogensvarianten en er zal ook een plug-in-uitvoering verschijnen. Ook is het merk van plan om meerdere carrosserievarianten van de hybride te ontwikkelen.

Ford is niet de enige fabrikant die de Toyota Prius in het vizier heeft, eerder deze week werd bekend dat Hyundai werkt aan een Prius-concurrent.