De prijs van de Volkswagen Golf GTE met 7 procent bijtelling is bekend: 36.995 euro. Dat betekent een bijtelling vanaf 91 euro per maand.

Volkswagen heeft de Golf GTE geprijsd. De plug-in hybride met 7 procent bijtelling kost 36.995 euro. Er is één uitvoering die standaard is uitgerust met full-led-verlichting, airconditioning, parkeersensoren, 14,7 centimeter groot aanraakscherm, Bluetooth en sportstoelen. De uitrusting is verder aan te vullen met losse opties als adaptieve cruise control en een wegklapbare trekhaak.

Die laatste optie heeft echt nut, want met een trekgewicht van 1.500 kilogram mag de Golf GTE in tegenstelling tot veel andere hybrides wel een caravan trekken. Door de toevoeging van extra accu’s, die de GTE een elektrische range van 50 kilometer geven, is de bagageruimte met iets meer dan 100 liter gekrompen tot 272 liter.

De Golf GTE is er alleen als vijfdeurs. De 1.4 TSI-motor en elektromotor zijn samen goed voor 204 pk vermogen en 350 Nm koppel. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 7,6 seconden, de topsnelheid is 217 km/u. Volkswagen geeft op de accu’s 8 jaar garantie en biedt elke koper een gratis rijtraining aan om het maximale uit de hybridetechniek te kunnen halen.