Skoda gunt ons nu ook een kijkje binnenin de nieuwe Fabia. Daarnaast geeft het merk wat meer informatie over de handigheidjes in het interieur.

Vorige week onthulde Skoda de nieuwe Fabia, maar de bijgeleverde informatie was nog karig. Nu laat het merk iets meer los over de auto en mogen we bovendien een kijkje binnenin nemen. Het dashboard van de Fabia levert geen verrassingen op, en is net als in elke andere Skoda degelijk en doelmatig.

Skoda heeft onder de noemer Simply Clever enkele nieuwe handigheidjes in het interieur aangebracht. Nieuw voor Skoda is bijvoorbeeld MirrorLink, waarmee de informatie van de apps die op je smartphone staan is weer te geven op het beeldscherm in de auto.

Ook andere nieuwtjes moeten het leven van de Fabia-rijder aangenamer maken, zoals een speciaal vak voor je telefoon, een vakje voor veiligheidsvesten, een uitneembare prullenbak in het bijrijdersportier en meer ruimte voor grote flessen.

Skoda zegt dat de Fabia met 330 liter inhoud de grootste bagageruimte in zijn segment heeft. Als de achterbank omlaag geklapt wordt ontstaat er 1.150 liter ruimte. Ondanks de afgenomen wagenhoogte (de breedte en lengte namen wel toe) biedt de nieuwe Fabia meer hoofdruimte dan het uitgaande model.

Op de autosalon van Parijs, begin oktober, kunnen we voor het eerst kennis maken met de nieuwe Fabia.