Suzuki Vitara

Suzuki presenteert de nieuwe Vitara! Op de autosalon van Parijs begin oktober beleeft de nieuwe SUV zijn publieksdebuut.

Dames en heren, hier is de nieuwe Suzuki Vitara. Voor nu moeten we het met één foto en een heel klein beetje informatie doen, de rest krijgen we begin oktober te zien en horen – op de autosalon van Parijs. De nieuwe Vitara heeft veel overeenkomsten met iV-4 Concept die het merk een jaar geleden op de autoshow van Frankfurt toonde.

De nieuwe Vitara komt boven de S-Cross in het assortiment. Het stoere uiterlijk suggereert dat de auto zich thuis zal voelen in het terrein, meer dan de S-Cross. Opvallend aan de nieuwe Vitara zijn de hoekige vormen, de grille met twee dikke lamellen en het zwarte dak. De auto komt waarschijnlijk alleen als vijfdeurs, waardoor de toevoeging 'Grand' komt te vervallen. 

Suzuki is nog niet erg scheutig met informatie maar belooft wel zuinige dieselmotoren. Wij zetten in op de van Fiat afkomstige 1.6 dieselmotor die ook in de S-Cross ligt. Ook de 1.6 benzinemotor uit dat model zal zijn weg vinden naar de nieuwe Vitara, die in de eerste helft van 2015 in de showrooms verschijnt. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.