We verwelkomen de nieuwe generaties Volvo XC90 en Suzuki Vitara. De plug-in hybrides VW Golf GTE en Ford C-Max Energi worden klaargestoomd voor introductie, we hebben prijs- en bijtellingsnieuws. Drie autotests deze week, allemaal met een sportief tintje.

Al een tijd lang brachten we allerlei specificaties, nu is 'ie officieel onthuld: de nieuwe generatie Volvo XC90. Met het SPA-platform en een nieuwe ontwerprichting (bekijk ook de video) slaat Volvo een nieuwe weg in. De nieuwe, stoere Suzuki Vitara suggereert dat de auto zich thuis zal voelen in het terrein, meer dan de S-Cross. Van de nieuwe Renault R.S. 01 raceauto zou zomaar eens een straatvariant kunnen volgen. 

Prijzen en bijtelling

Dankzij de nieuwe instapmotor dalen de vanafprijzen van de Mazda 3 naar 19.990 euro. Die van de vernieuwde Citroën DS3 beginnen bij 16.990 euro. Ook zijn de prijzen bekend van twee plug-in hybrides die in de 7 procent bijtellingscategorie vallen: de Volkswagen Golf GTE en de Ford C-Max Energi. Opel werkt aan een 14 procent-versie van de Corsa. 

Suzuki Swift

Autotests

De Suzuki Swift scoort op uiterlijk, maar heeft de facelift verbetering gebracht op andere terreinen? Biedt de Subaru WRX STI nog altijd onversneden rijplezier? Is de compacte Audi S1 het 'S-predikaat' echt waardig? Dat zijn de vragen die we deze week beantwoorden in de nieuw toegevoegde rijtests. 

Verder op Autokopen.nl

Onze actierubriek bevat naast het personenautovoordeel ook alle aanbiedingen voor bedrijfswagens. Zoeken op bedrijfwagenacties is eenvoudig. De twee nieuwe maanden september en oktober strekken zich voor ons uit. Uit de evenementenrubriek blijkt dat niemand zich dan hoeft te vervelen.