Subaru kondigde vorige week de sportief ogende Forester TS aan. Die auto komt niet naar Europa, maar het alternatief is volgens Subaru de Forester XT.

Een kleine teleurstelling onder de Subaru-liefhebbers vorige week. Het merk stelde toen de Forester TS voor, een door STi aangeklede Forester met sportief uiterlijk. Helaas blijft de auto voorbehouden aan de Japanse markt, maar Subaru Nederland meldt nu dat er een alternatief is: de Forester XT.

Het aerodynamicapakket van de XT heeft grote overeenkomsten met dat van de TS. De voorbumper, side skirts en achterspoiler zijn identiek. Subaru zegt dat diverse sportieve accessoires van de TS, zoals de lichtmetalen wielen en de lederen bekleding op de stoelen, ook op de XT te verkrijgen zijn als optie.

Je moet het wel doen zonder de STi-badges, hoewel ook die waarschijnlijk nog wel op verzoek te verkrijgen zijn bij de dealer. Overigens is de XT-uitvoering niet nieuw, hij staat al een tijdje in de prijslijst en is alleen verkrijgbaar op de 2.0 benzine-uitvoering met automatische CVT-versnellingsbak. De vanafprijs bedraagt 49.995 euro.