Volkswagen CrossBlue Coupé Concept

Volkswagen toont volgende maand op de autoshow van Detroit een nieuwe cross-over. Deze concept car moet de wereld voorbereiden op een nieuwe, middelgrote SUV van Volkswagen.

Volkswagen gaat de komende jaren inzetten op SUV’s. Op de autoshow van Detroit, die in januari plaatsvindt, onthult het merk een voorbode van één van de nieuwe modellen. De middelgrote cross-over of SUV komt in 2016 of 2017 op de markt en biedt plaats aan vijf personen. Dat hebben bronnen binnen het bedrijf bevestigd tegenover persbureau Reuters.

Het merk toonde al eens eerder concept-SUV’s. Onder andere de CrossBlue en CrossBlue Coupé blikten vooruit naar een middelgrote of grote SUV. Het uiteindelijke model zal worden gebouwd op het MQB-platform, dat ook aan de basis staat van de Golf en nieuwe Passat.

De eerste nieuwe SUV van Volkswagen is de Taigun, een compact model dat onder de Tiguan komt. De Tiguan wordt op zijn beurt binnenkort vervangen door een nieuw model. De auto die in Detroit zou een voorbode daarvan kunnen zijn.

Vraagtekens genoeg dus, de antwoorden krijgen we in het nieuwe jaar.