BMW rolt een update uit voor alle uitvoeringen van de 6 Serie. Met enkele kleine uiterlijke wijzigingen, een lager verbruik en een nieuw sportuitlaatsysteem kunnen de coupé, Gran Coupé en Cabrio er weer even tegenaan.

Wat moet je veranderen aan een auto als de BMW 6 Serie? BMW wist het zelf ook niet zo goed en daarom beperkt het merk zich tot enkele kleine aanpassingen. De koplampen zijn voorzien van led-techniek, de grille is vernieuwd en de onderbumper accentueert nu meer de breedte van de auto. Ook zijn er nieuwe kleuren en nieuwe 20 inch wielen beschikbaar. In het interieur gebruikt BMW hoogwaardigere materialen en zijn er nieuwe bekledingsopties. De nieuwe optiepakketten Design Pure Experience en Design Pure Exellence geven de 6 Serie naar keuze een meer sportieve of luxe uitstraling.

De benzineversies worden uitgerust met een nieuwe sportuitlaat. Een elektronisch aangestuurde klep in het uitlaatsysteem kan open of dicht worden gezet voor een voller of bescheidener geluid. Aan de motoren verandert niets, de 6 Serie blijft onveranderd leverbaar als 640i (zescilinder met 320 pk), 650i (achtcilinder met 450 pk) en natuurlijk als M6 met 560 pk sterke V8. De enige dieselmotor blijft de 640d met 313 pk. De 6 Serie is wel zuiniger geworden dankzij de verbeterde aerodynamica van het koetswerk, gemiddeld zo’n 0,2 liter per 100 kilometer. De motoren zijn ongewijzigd gekoppeld aan een achttraps automaat.

De vernieuwde 6 Serie Coupé, Gran Coupé, Cabrio en de M6-versies daarvan zijn vanaf begin januari te bestellen en staan in maart in de showroom. Prijzen volgen binnenkort, maar we verwachten geen grote wijzigingen.