Jaguar Land Rover test met nieuwe techniek die een eind moet maken aan dode hoeken. Een beeldscherm in de stijlen laat zien wat er zich in de dode hoek afspeelt.

Jaguar Land Rover voert tests uit met het 360 Virtual Urban Windscreen. Met behulp van camera’s worden beelden van de dode hoek getoond op beeldschermen in de stijlen. Daardoor weet de bestuurder altijd wat er in de dode hoek gebeurt. De techniek is toepasbaar op alle stijlen, dus ook op de C-stijlen – wat handig kan zijn bij inhalen en achteruitrijden.

Om de bestuurder niet teveel af te leiden worden de beeldschermen alleen geactiveerd als de auto een kruising nadert of als de bestuurder de knipperlichten aanzet. Op de voorruit kan ook de richting waarin de persoon of het object zich beweegt worden aangegeven.

Met de virtuele voorruit zijn meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld informatie over de omgeving. Ook kan er een ‘spookauto’ geprojecteerd worden (foto 2), waar de bestuurder achteraan kan rijden. Op deze manier zou navigeren natuurlijker en veiliger moeten worden.

Wanneer de techniek in productie gaat is nog niet bekend.