Volkswagen voert enkele verbeteringen door aan de Up! Het gevolg is dat de automaatversies zuiniger en schoner zijn en dat het interieur gebruiksvriendelijker is.

De woordgrap Up!date hoeven we niet meer te maken, die maakt Volkswagen zelf al in het persbericht. Daarin kondigt het merk aan dat de automaatversies van de Up! voortaan worden uitgerust met Bluemotion Technologies-pakket. Hierin zitten diverse brandstofbesparende maatregelen, zoals een start/stop-systeem. Het gevolg is dat de uitvoeringen met automatische versnellingsbak tot 10 g/km minder CO2 uitstoten. Er is meer automatennieuws voor de Up. Volkswagen levert voortaan ook de Cross Up naar wens met automaat, de meerprijs bedraagt 1.600 euro.

In het interieur zijn enkele kleine verbeteringen doorgevoerd. De positie van de gordelbevestigingspunten is 4 centimeter lager, zodat kleinere personen nu comfortabeler kunnen zitten. De prijs van de optie ‘in hoogte verstelbare bestuurdersstoel’ is verlaagd naar 79 euro. Verder krijgen diverse uitvoeringen een verlichte make-up spiegel en kan de bestuurder voortaan het raam aan de passagierskant openen met een knop.

De prijs van de Volkswagen Up! stijgt per 1 januari naar minimaal 10.270 euro, door de nieuwe BPM-regels. Als je nog dit jaar een Up! koopt dan kan dat vanaf 9.390 euro.