Range Rover Battleship by Piet Boon

Een Range Rover in de kleuren van een marineschip. Het kan nu, omdat ontwerper Piet Boon bij zijn nieuwe Design Edition wederom 'army' als thema nam.

Piet Boon heeft opnieuw een bijzondere Land Rover ontworpen. De nieuwste versie in de serie van Design Editions is de ‘Battleship’ Range Rover. Boon koos net als bij de Range Rover Sport by Piet Boon voor het thema ‘army’. Dit keer echter geen legergroen, maar een matgrijze kleur zoals die ook op marineschepen is te vinden.

Boon licht toe waarom hij voor deze kleur heeft gekozen: “De kleuren grijs van marineschepen zijn prachtig en blenden zich zo mooi met de zee en de wolken, dat zo’n schip haast onzichtbaar wordt. Het leuke is dat van een afstand zo’n schip maar één kleur te lijkt hebben, maar in werkelijkheid heel kleurrijk is. Elk moment van de dag heeft de zee een andere kleur en het grijze staal van de schepen kleurt dan mee. Dat wilde ik ook voor deze auto.”

Het dak en de dakstijlen zijn uitgevoerd in contrasterend hoogglans zwart. De kleur zwart keer ook terug in de wielen, die dan wel weer een matte afwerking hebben en voorzien zijn van een grijze rand. Net als van de eerdere Piet Boon-edities worden er enkele exemplaren van de ‘Battleship’ Range Rover gebouwd, de prijs is nog niet bekend.