Spyker B6 Venator Concept

Er is veel interesse in het merk Spyker, dat donderdag failliet werd verklaard. Diverse partijen uit binnen- en buitenland hebben zich gemeld bij de curator.

Het hoofdstuk Spyker is nog niet afgesloten. Het merk werd op donderdag failliet verklaard maar de curator meldt aan persbureau ANP dat er nu al veel interesse is om de boel geheel of gedeeltelijk over te nemen. Spyker CEO Victor Muller wil dolgraag een doorstart maken met Spyker en heeft zelfs al een overnamekandidaat op het oog.

Het is nu echter aan de curator om alle opties te bekijken. Behalve de mogelijkheid om het bedrijf in zijn geheel door te starten onderzoekt de curator ook opties om een gedeelte door te verkopen of het bedrijf in losse stukken van de hand te doen. Er zijn bijvoorbeeld partijen die interesse hebben in alleen de merknaam.

Spyker heeft de laatste jaren nauwelijks auto’s meer gebouwd. De productie ligt al een aantal maanden stil, maar ook vorig jaar zijn er nauwelijks auto’s geproduceerd. De curator denkt dat slechts drie Spykers de fabriek hebben verlaten in 2013.