Sinds 1963 staan alle Lamborghini's op Pirelli-banden. De Italiaanse autobouwer eert de bandenleverancier nu met een speciale, gelimiteerde editie van de Aventador.

Halverwege 2015 staat 'ie bij de Lamborghini-dealers, nu al moet je 'em bestellen. Want de Lamborghini Aventador Pirelli Edition verschijnt in een beperkte oplage. De Italiaanse supercarbouwer geeft alvast de geheimen en beelden prijs. 

Knipogend naar Pirelli-banden worden de daklijn, spiegelkappen en luchtinlaten voorzien van een rode streep. Die wordt aangebracht op een van de zes lakkleuren waarin de Pirelli Edition besteld kan worden: Giallo Spica (geel), Rosso Mars (rood), Bianco Isis (wit), Nero Alderbaran (zwart), Grigio Liqueo of Grigio Ater (beide grijs). Wil je een matte lak dan worden onderdelen zoals het dak, stijlen en inlaten afgewerkt in glanzend zwart; kies je voor glanzende lak dan ontvang je de Aventador met mat zwarte accessoires.

De speciale editie staat op 20 inch wielen voor en 21 inch achter. Deze worden uitgevoerd in zwart, terwijl de remklauwen in rood komen (of in geel wanneer de auto in rode lak gespoten is). De interieurbekleding bestaat uit zwarte alcantara met rode contraststiksels. Een 'Pirelli special series' plaatje geeft aan dat deze auto vrij uniek is.

De volledige naam van het model, Aventador LP700-4 Pirelli Edition, verklapt dat de auto motorisch gelijk is aan de reguliere Aventador. 'Gewoon' 720 pk en 690 Nm koppel dus, waarmee je de 0-100 km/u-sprint in 2,9 seconden kunt afleggen. De Pirelli Edition wordt verkrijgbaar als coupé en Roadster, tegen een nog nader te bepalen prijs.