Voor het eerst brengt Rolls-Royce een 'collectie' uit: een Bespoke-uitvoering voor alle Rolls-modellen. Het thema is de Suhail-sterrenconstellatie.

Speciaal aangeklede modellen van de Rolls-Royce Bespoke-individualiseringsafdeling kennen we wel. Nu gaat deze divisie ook Bespoke Collections uitbrengen: door de afdeling speciaal uitgevoerde versies van alle op dat moment leverbare Rolls-modellen. Als eerste wordt nu de Suhail Collection gepresenteerd. 

Suhail is de naam van een sterrenbeeld aan de Zuidelijke horizon in Arabië. De constellatie inspireerde een van de eerste astronomen die een vroeg-wetenschappelijke methode hanteerde, Ibn al-Haitham. Zo ontdekte hij dat (sterren)licht de ogen binnenvalt in plaats van eruit komt, zoals men tot dan toe dacht. Nu inspireert deze Perzische wis- en natuurkundige de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce. 

Zo heeft het de buitenkant van de Suhail Collection in de pareleffectlak Moonstone uitgevoerd. 's Nachts zou deze sprakelende lak 'schijnen' zoals de sterren. De kenmerkende Rolls-Royce flanklijn is voorzien van een sterrenlogo in Turchese Blue.

Deze turquoise kleur keert terug in het interieur, vrolijk afstekend tegen het crèmekleurige leder. De matten en het instrumentenpaneel hebben een rand in Navy Blue. Het sterrenembleen vind je ook terug op het houten dashboard, samen met een klokje dat de sterrenhemel toont.

In de Rolls-Royce Phantom en Wraith is het helemaal genieten. Een sterrenhemel laat zien waar Suhail Ursa Minor en Major te vinden zijn. Het doet ons nu al uitkijken naar de volgende Collection.