Studie De Tomaso 'by Henrik Fisker'

Het is voor het eerst dat we iets horen van het merk De Tomaso sinds het in 2012 failliet verklaard werd. Er is een nieuwe ontwerpstudie afgerond, door niemand minder dan Henrik Fisker.

Deze week verscheen een klein formaat afbeelding op de LinkedIn-account van ontwerper Henrik Fisker. De bijbehorende tekst luidde: "Ik heb net een nieuwe ontwerpstudie afgeleverd voor een historisch merk..." Hoewel hij geen merknaam noemt verraadt het logo op de voorzijde van de auto dat het gaat om De Tomaso. 

Sinds het faillissement in 2012 hebben we niets meer vernomen van deze Italiaanse sportwagen- en luxeautofabrikant. Weliswaar ketste dit jaar nog een poging tot overname door Automobili Turismo e Sport (ATS) af, maar verder bleef het stil. 

Tot nu dus. De studie door Fisker zou erop kunnen duiden dat er een comeback aanstaande is. Helaas houdt de Deense designer verder de lippen stijf op elkaar. Zodra meer bekend is zullen we het melden. Henrik Fisker is bekend van ontwerpen zoals de Aston Martin DB9, BMW Z8 en de Fisker Karma.